GIVEAWAY AND BLOGWALKING MOOD...

Thursday, June 27

semester 8: pengurusan ladang

mimi_atia | 3:14 PM | 0Comments |
Bismillahirrahmanirrahim


Subjek ni pun subjek best gak untuk semester last ni. Tapi banyak kena ingat formula untuk pengiraan. Fuhhh!!! Memang boleh jadi businesswoman berjaya aku macam ni. Hekhekhek... Subjek ni tak susah tapi memerlukan daya ingatan yang sangat kuat sekuat harimau terutama bila kita makan biskut tiger. So, jangan makan otak udang dan kepala ikan (apa kena mengena pulak dah otak udang dan kepala ikan dengan subjek ni??? kalau otak kau boleh makan tak cik mimi???) 

Soalan exam pun tak lah memeningkan kepala sangat dan lebih-lebih lagi lecturer yang ajar pun very...very...very friendly uolsss!!! Tapi kan...tips nak jawab exam ni hanya ada satu iaitu kita kena usaha pastu berdoa dan last sekali baru kita bertawakal pada Allah. Kalau tawakal ada tapi usaha tak de tak jadi jugak bhai!!! Tapi kalau usaha je tapi doa dan tawakal serta kebergantungan kita pada Allah tak ade pun tak boleh. So, kesimpulannya kita kena buat semuanya. (uishhh...da macam ustajah dah)

D+U+I+T = Doa + Usaha + Ikhtiar + Tawakal

                                      

No comments: