GIVEAWAY AND BLOGWALKING MOOD...

Monday, December 1

1 JULAI 2014 tarikh posting ke negeri sembilan

mimi_atia | 3:45 PM | 1Comments |
Bismillahirrahmanirrahim

Alhamdulillah, yang ditunggu dah tiba. Akhirnya penantian selama setahun terjawab dengan result posting dah keluar. Alhamdulillah berbondon-bondon kawan-kawan aku post status hepi di wall fesbuk masing-masing. Huuu... Sekalung tahniah dan selamat berhijrah bagi yang tak dapat posting di negeri sendiri macam aku nie haaa. Tapi alhamdulillah chill and relax yo lah yo. Aku ditempatkan di Kuala Pilah, Negeri Sembilan. Hajat di hati nak merantau jauh nun diseberang tapi apakan daya ketentuan Allah lagi hebat ^__^ 

Ada sebab musabab kenapa Allah tempatkan aku di semenanjung dan di Negeri Sembilan pulak tu. Kikiki...

TARIKH POSTING : 1 JULAI 2014

TEMPAT POSTING : NEGERI SEMBILAN

SEKOLAH PERTAMA POSTING : SMJK CHUNG HUA, KUALA PILAH

Alhamdulillah, specialnya bila dapat mengajar sekolah budak-budak chinese nie ^__^  huuu... High expectation bila kena mengajar budak-budak cina nie sebab setahu aku dan berdasarkan apa aku tengok, budak-budak cina kat kampong aku nie, semuanya intelligent, brilliant bak hang. Hehehe... (tak mau komen lebih pasal budak-budak sebab kata-kata cikgu tu doa) Aku hanya mahukan yang terbaik untuk student aku. Dan tugas seorang guru sememangnya mengajar dan mendidik, jadi tak guna aku nak merungut itu ini. Tak gitteww haaa??? ^__^ 

But, the best part bila dapat ngajar kat sekolah cina nie, kita orang Melayu dapat tahu banyak pasal budaya orang chinese nie. ^__^ Thank You Allah ^__^ Aku sertakan beberapa keping gambar kenangan sepanjang tahun 2014 aku di Pi Chung ^__^

I'LL GRAB THIS CHANCES


budak-budak Tarian Tradisional Mleayu ^__^

pesta tanglung 2014 with Sya

pesta tanglung 2014 with Ira

budak-budak Gendang 24 Musim