GIVEAWAY AND BLOGWALKING MOOD...

Wednesday, December 26

semester 5: kerja kayu, logam dan paip

mimi_atia | 10:30 PM | 3Comments |
Bismillahirrahmanirrahim


Kerja kayu, logam dan paip ialah subjek minor jugaklah yang aku ambil masa semester 5 yang lalu. Fuhhh!!! Walaupun hanya dua jam kredit tetapi masa yang diperuntukkan di bengkel amatlah lama sebab kami kena siapkan meja ala-ala jepun gitu uolsss as our assignment. Kelas kan aku boleh buat meja sebijik. Kowang ade??? Mesti tak ade kan. 

Untuk subjek ni belajarnya mudah je tapi banyak bendalah nak kena ingat. Mana tak nya...kowang bayangkanlah kena baca dan hafal semua nota yang setebal kamus dewan bahasa dan pustaka edisi ke-20 tu!!! Hahaha... Aku ber'hiperbola' jew la. Tak adelah setebal tu pun sebenarnya. Janganlah cuak sangat geng!!! Tapi sumpah memang tebal la. So, masa-masa lapang aku habiskan untuk membaca dan menghafal mana yang perlu sahaja. Huuu... Walaupun baca yang mana perlu alhamdulillah aku still dapat A. Thanks to Allah and to both of my lecturer puan asyah and encik amir yang sporting giler habis ^__^ 

I really enjoy that time especially masa-masa yang telah diluangkan di bengkel. Huuu... Ada satu moment yang paling aku ingat ialah kebetulan masa tu musim durian di Perak. So, malam tu kami makan durian dalam bengkel ramai-ramai. Hahaha!!! Mahunya tak syok kan kebetulan aku masa tu memang dah kempunan sangat nak makan durian. Alhamdulillah tertunai hajat aku. Satu bengkel bau durian wooo!!!




tanda tu biar tepat ok cik mimi

ukur jangan tak ukur

tadaaa!!! alhamdulillah sudah siap (pandangan atas)

yang ni bahagian bawah meja...huuu!!! kelas gitu!!!

     

3 comments:

Muhammad Asraf said...

masa kelas en amir ni kn..haha

Muhammad Asraf said...

masa kelas en amir ni kn..haha

mimi_atia said...

@Muhammad Asraf
hahaha..tepat sekali...the best ever tutor..sempoi!!